GROTE UITVINDINGEN UIT DE 19E EEUW

« précédent  suivant »
Grote uitvindingen uit de 19e eeuw

Brieven van uitvinders
LAURENT KESTRE

200 x 297 mm - 32 pages
ISBN 978-2-930627-35-9
5 €

De 19e eeuw, die gekenmerkt is door politieke omwentelingen, is eveneens een periode van evoluties, transformaties en uitzonderlijk wetenschappelijk bruisen. Deze eeuw, die gekend staat voor de opkomst van de batterij, automatische weefgetouwen, de spoorweg, het conserveblik, de telefoon of voorts ook de gloeilamp, is de eeuw bij uitstek die van de uitvinders-genieën.

Aan de hand van getuigenissen van Diesel, Braille en Nadar, ontdekken wij enkele van deze uitvindingen die onze levenswijze op lange termijn hebben gewijzigd en nemen wij voor de duur van enkele bladzijden, de pols van een uitzonderlijk tijdperk.

 

LAURENT KESTRE

 

Laurent Kestre, leraar wiskunde en fysica aan het Institut De Mot-Couvreur van Brussel, is gepassioneerd door de wereld van de wetenschap. Net zoals Rabelais is hij ervan overtuigd dat “de wetenschap zonder geweten niets anders is dan een vernietiging van de ziel”, en benut hij elke gelegenheid om wetenschap te vermengen met educatie. Na zijn deelname aan de Lente van de Wetenschappen wordt hij wetenschappelijke raadgever bij Xpo2po, een tentoonstelling die opgebouwd werd voor de 50ste verjaardag van de vereniging Jeunesses scientifiques. Deze wetenschapper met litteraire affiniteiten neemt dan ook heel graag het risico de complexe wereld der wetenschap te kruisen met de wereld der letteren.