BRIEVEN UIT DE VERLICHTING

« précédent  suivant »
Brieven uit de Verlichting

STÉPHANIE BECCO

200 x 297 mm - 32 pages
ISBN 978-2930627-37-3
5 €

De Verlichting, een filosofische beweging die werd belichaamd door grote namen, veroorzaakt in Frankrijk in de 18e eeuw een nieuwe manier om de wereld te bekijken. Op het vlak van de wetenschap met in het bijzonder de redactie van de Encyclopédie, of op het vlak van de individuele rechten, stellen de geschriften van de filosofen van de Verlichting opnieuw de monarchie en de religie in vraag, en zijn voorstander van de waarheid en de vrijheid van gedachte.

Op het einde van de 18e eeuw blijken deze ideeën te zegevieren, terwijl het merendeel van de stichtende filosofen in deze gedachtenstroming zelfs verdwenen waren.

Aan de hand van briefwisseling van Voltaire, Diderot en d’Alembert geeft dit boek een eerste idee van deze eeuw die gekenmerkt werd door de overtuiging dat de rede het kan winnen van het obscurantisme.

 

STÉPHANIE BECCO

 

Als houdster van een Master in geschiedenis koestert Stéphanie Becco een ware passie voor de Moderne Tijden en voor sociale geschiedenis. Momenteel is Stéphanie Becco binnen het Museum der letteren en manuscripten van Brussel verantwoordelijk voor de collecties en de tentoonstellingen. Ze combineert haar passie met haar werk en wil op een pedagogische manier de jongeren de rijkdom en de kwetsbaarheid van het geschreven erfgoed laten ontdekken.