BRIEVEN UIT DE GROTE OORLOG

« précédent  suivant »
Brieven uit de Grote Oorlog

STÉPHANIE BECCO

200 x 297 mm - 32 pages
ISBN 978-2-930627-36-6
5 €

Als schouwtoneel voor de beide wereldoorlogen ziet de 20e eeuw werkelijk de grondvesten van de moderne samenleving wankelen. Door middel van rechtstreekse getuigenissen die worden verschaft door brieven van mensen uit de tijd van de Eerste Wereldoorlog, dringen we door tot de alledaagsheid van dit conflict dat de wereld liet kennismaken met een voorheen nooit eerder geziene gruwelijkheid en beproeving.

Onder de pen van Proust en Ravel opent dit boek voor een stukje de deuren van de Grote Oorlog die voor eeuwig het geopolitische evenwicht in de wereld totaal zal wijzigen.

 

STÉPHANIE BECCO

 

Als houdster van een Master in Geschiedkunde koestert Stéphanie Becco een ware passie voor de Moderne Tijd en voor sociale geschiedenis. Momenteel is Stéphanie Becco binnen het Museum der letteren en manuscripten van Brussel verantwoordelijk voor de collecties en de tentoonstellingen. Ze combineert haar passie met haar werk en wil op een pedagogische manier de jongeren de rijkdom en de kwetsbaarheid van het geschreven erfgoed laten ontdekken.