BELGEN IN BRAZILIë

« précédent  suivant »
Belgen in Brazilië

Van São Paulo tot Rio de Janeiro
KRIS CLERCKX

170 x 235 mm - 128 pages
ISBN 978-2-39000-000-6
19,95 €

De Rode Duivels hebben de belangstelling voor Brazilië in ons land doen pieken, maar Belgen waren al veel langer present en succesrijk in Brazilië. Dit boek is een bundeling van straffe verhalen en ontmoetingen met boeiende Belgen, die in Brazilië actief waren – of zijn – op vlak van handel, industrie, wetenschap, religie, maatschappelijk werk, kunst, sport en diplomatie.
Voor de samenstelling van dit boek en de bijhorende tentoonstelling in het Brusselse museum BELvue reisde Kris Clerckx wekenlang door Brazilië. Hij was op toplocaties als Copacabana in Rio de Janeiro en de avenida Paulista in São Paulo, maar hij toerde ook rond in de doffe ellende van de favela’s. Behalve al die straffe ervaringen en boeiende ontmoetingen geeft dit boek ook een actueel beeld van de Braziliaanse samenleving, gekenmerkt door extremen.

 

 

Kris Clerckx is cultuuravonturier en reisjournalist voor verschillende media. Zijn passie voor Brazilië ontstond als eerbetoon aan zijn vader Henri Clerckx, die vijftig jaar geleden de overwinning behaalde in de Corrida de São Silvestre in São Paulo, de belangrijkste loopwedstrijd in Zuid-Amerika. Eerder publiceerde hij o.a. Reizen in het spoor van Leopold II, Expeditie Columbus en coördineerde hij in Brussel de evenementen in het kader van 150 jaar Les Misérables van Victor Hugo.